Flyttpacka

Flytta möbler

Att flytta möbler, även tunga möbler, behöver inte vara en tufft. Med rätt strategi och metod kan du säkerställa att både dina möbler och din rygg förblir oskadda under flytten. Här går vi igenom hur du på bästa sätt skyddar och flyttar möbler, hanterar tunga lyft i trappor och vad du bör tänka på om du planerar att flytta möbler utomlands. 

Flytta tunga möbler själv

Har du möbler som är väldigt tunga? Då bör du överväga om den ska följa med i flytten. Om den ska följa med, så ska du först och främst se ifall man kan demontera den innan du bär en tung möbel.

Demontering: Demontera möbler som kan tas isär för att underlätta bärning och transport och minska risken för skador. Men förvara skruvar och smådelar i märkta påsar och tejpa dem till respektive möbel. Skydd: Använd filtar, bubbelplast eller specialskydd för att täcka möblers ytor, hörn och ben för att skydda dem under transporten. Dessutom minskar detta risken för repor och andra skador.

Sedan bör du fråga vänner och familj om om bärhjälp, om du inte vill anlita en flyttfirma. Dessutom är spännband, filtar och en pirra eller en bräda med hjul underskattade verktyg när du ska bära tunga möbler.

Skydda möbler

Innan du börjar bära dina möbler är det viktigt att skydda dem med emballage. Till exempel är Bubbelplast och tejp effektiva för att dämpa stötar och skydda möbler. Men om möbeln har vassa hörn eller kanter kan du använda wellpapp som skydd eller filtar, vilket gör den lättare att hantera och minskar risken för att den skadar andra möbler i flyttbilen. Läs gärna hur man gör en flyttpackning.

 Ibland kan det behövas två eller tre personer för att lyfta möbler. Här är några viktiga punkter att tänka på: Ställ er med benen brett isär och böj knäna och höfterna. Lika viktigt är att hålla ryggen rak och lyft inte med ryggen. Därefter börja bär samtidigt genom att bestämma att ni lyfter på tre och räkna högt tillsammans. Håll möbeln nära kroppen utan att vrida er. Tänk på att om ni känner att det blir för tungt, ställ ner möbeln och hämta fler personer som kan hjälpa till med att flytta möbler.

Bära tunga möbler i trappa

Kontrollera alltid om det är möjligt att montera isär möbeln. Dessutom kan man ta bort ben eller andra delar och göra det betydligt enklare att bära möbler och få mer utrymme i trånga utrymmen. Vidare är många trappor är smala och har trånga gångar, så det är viktigt att anpassa sig. 

 Tänk också på

Förlita dig inte bara på ögonmått, mät istället om möblerna verkligen går att få in genom trappan till ditt nya hem. Om det visar sig att det inte går, kan det vara nödvändigt att överväga alternativa vägar, som att ta möbeln genom ett fönster. Men genom att förbereda dig kan du minska risken för att skada möblerna, bostaden, din rygg och vänskap. Till sist kan du alltid ringa oss om du är osäker på om du kan hantera din flytt Kontakt.

 

Om du vill veta vad det kan kosta dig att anlita Riksflytt inför din flytt så kan du fylla i formuläret nedan och få ett kostnadsfritt prisförslag. 

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
I vilken typ av fastighet ska flytten utföras?
Vilken tjänster behöver du?
Om lägenhet; vilken våning flyttar du ifrån?
Våning på ny adress
Tillgång till hiss?
Hur möblerat är det?
Adresser
Namn